Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η κοινωφελής οργάνωση  «The Home Project» στη δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα, στα πλαίσια του προγράμματός της υποστήριξης, προστασίας και κοινωνικής ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών και νέων προσφύγων στη χώρα μας. 

 

Στόχος της οργάνωσης αυτής είναι να μην υπάρχει κανένα ασυνόδευτο παιδί στο δρόμο ή σε κράτηση.  Το μοντέλο που ακολουθείται βασίζεται σε 3 πυλώνες που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ξενώνων για ασυνόδευτους πρόσφυγες, τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε Έλληνες και σε άτομα από την προσφυγική κοινότητα καθώς και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης κενών ή εγκαταλελειμμένων σπιτιών ανά την Ελλάδα. Ενδεικτικό γεγονός της αποτελεσματικότητας του έργου της οργάνωσης «The Home Project» είναι ότι μέσα σε 1 χρόνο έχει ήδη πετύχει να στεγάσει 200 παιδιά και νέους έως 17 ετών σε 10 ξενώνες που βρίσκονται ως επί το πλείστον στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα έχει δώσει εργασία σε πάνω από 120 άτομα. Περισσότερες πληροφορίες για το αξιόλογο έργο της «The Home Project» θα βρείτε στην ιστοσελίδα της www.homeproject.org καθώς και στα social media της συγκεκριμένης οργάνωσης.

 

Aναλυτικότερα, τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν, εκτός των άλλων, για τη δημιουργία μίας «μουσικής γωνιάς», ενός χώρου με μουσικά όργανα  όπου θα μπορούν τα παιδιά να ασχολούνται και να παίζουν μουσική καθώς και για την πληρωμή δασκάλων που θα παρέχουν μαθήματα μουσικής σε αυτά τα παιδιά. Μέσω αυτής της ενασχόλησης επιδιώκεται να στηριχθεί η προσπάθεια των παιδιών αυτών να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να εκπληρώσουν κάποια από τα όνειρά τους. 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon